Benny E. Andersen

Kirsten Ewaldsen


Kirsten Ewaldsen 1927 - 1995. Kunstmaler og journalist. Kirsten mødte Benny i 1963 i forbindelse med sit arbejde på ugebladet Femina, hvor hun skulle skrive en artikelserie om enlige fædre. Benny var på det tidspunkt PR-mand på Philips og boede alene med sin datter Cecilie.

Benny i Kirstens stregBenny flyttede med Cecilie ind i Kirstens lejlighed i Strynøgade på Østerbro, hvor Kirsten boede med sin datter, Iben Wurbs. De blev gift, og Kirsten adopterede Cecilie.

I 1968 oprettede Kirsten og Benny det turnerende børneteater Comedievognen. I starten blev teaterideerne udviklet i lejligheden i Strynøgade, hvor der altid var åbent hus med et mylder af iderige folk i alle aldre. Kirstens rolle i Comedievognen var ofte at skrive manuskripter, instruere og lave scenografi.

 

Kirsten og Benny blev skilt i 1972. Kirsten fortsatte med at arbejde i Comedievognen og andre teatre indtil midten af 80´erne. Herefter var hun mest beskæftiget med at skrive og male, afløst af små teaterstykker lokalt på Nordsjællands biblioteker.